Задържаха мъж за извършен грабеж в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем И.С., на 54 г., за това, че на 20.07.2022 г. в Казанлък е отнел чужди движими вещи – пари – сумата от 500 лева, и лични документи от владението на пострадалия – 75-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила. Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 20 юли 2022 г. около 15 ч. пострадалият се намирал в двора на дома си. По същото време там отишли И.С. с негов познат, който не влязъл в имота. Обвиняемият предложил да помогне на възрастния мъж с почистването на двора срещу заплащане. Пострадалият отказал. Въпреки това И.С. започнал да почиства тревата. Когато разбрал, че няма да получи заплащане, хванал възрастния мъж с ръце и го съборил на земята. Бръкнал в джоба на ризата му и взел плик с намиращата се в него сума от 500 лева, ведно с лична карта, талон и свидетелство за управление на МПС. И.С. избягал, но по-късно бил установен и задържан. Пострадалият е получил наранявания на ръката и крака.

И.С. е осъждан четири пъти. Деянието е извършил в изпитателния срок на предходно осъждане от 2020 г., отново за грабеж. По отношение на него са налице криминалистични регистрации, основно за престъпления против собствеността – кражби и грабежи.

И.С. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн