Старозагорец с поглед към званието “Легенда” на световен математически турнир

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Носителят на диамантен медал от Япония през 2019 г. Йоан Михайлов е на път да стане легенда на World Mathematics Invitational

66768В Стара Загора се проведе финалното състезание на WMI с виртуален домакин Тайван, съобщи координатора на българското участие Любомир Любенов.

Финалистите от България бяха определени в края на април в Стара Загора.

За 80 минути 39 български финалисти от подготвителен клас до 12 клас решаваха 15 задачи с избираем отговор и 10 със свободен отговор.

В Стара Загора се състезаваха спечелилите преди седмица в Несебър златни купи от финала на “Математика без граници” – Александър Маслянков от Велико Търново, Валентин Станчев от Димитровград, Георги Вълчев и Виктор Точев от Пловдив, Лъчезар Томов и Георгия Михалева от Бургас, Мартин Митрев от Ямбол.

Сред финалистите бе и Йоан Михайлов, ученик от 6. клас на ППМГ „Гео Милев“, Стара Загора. Йоан е носител на диамантен медал от Фукуока през 2019 г. и на златен медал от WMI през 2020 г. Той е на път да получи званието “Легенда на WMI”, ако спечели още 1 златен медал от WMI.

Резултатите от World Mathematics Invitational ще бъдат известни в средата на август.

В началото на август предстои и финала на Азия оупън с виртуален домакин Хонг Конг.

IMG_1469
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн