Задържаха двама мъже за опит за кражба на метални части от Локомотивното депо в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми С.С., на 32 г., и В.С., на 28 г., за това, че на 09.07.2022 г. в гр. Стара Загора, в съучастие помежду си, чрез използване на технически средства – гаечни ключове с различен размер, направили опит да отнемат чужди движими вещи – медни планки и други механични части от електровоз, собственост на „Локомотивно депо“ – Стара Загора към БДЖ „Товарни превози“ – Пловдив, без съгласие на собственика, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив и е останало недовършено поради назависещи от дееца причини. Престъплението е квалифицирано по чл. 196 ал. 1 вр. чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 вр. чл. 20 вр. чл. 29 вр. чл. 18 от Наказателния кодекс.

На 09.07.2022 г. служители на „Локомотивно депо“ – Стара Загора извършвали обход на район за съхранение на неизползваеми жп съоръжения. От един от електровозите, който се съхранявал за резервни части, се чувал шум, наподобяващ разглобяване на метални елементи. След сигнализиране на полицията С.С. и В.С. били заловени на място с приготвен за кражба чувал с метални части.

С.С. и В.С. са осъждани и настоящото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив. Наблюдаващият прокурор е постановил задържането им за срок до 72 часа. По искане на Района прокуратура – Стара Загора съдът е определил мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн