Задържаха под стража обвиняем за четири кражби от домове

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.И., на 17 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 09.11.2021 г. до 23.06.2022 г. в с. Александрово, общ. Павел баня, обл. Стара Загора, на четири пъти, чрез използване на технически средства (2 бр. инструменти) и чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот (повреждане на два прозореца и врата на тераса), е отнел чужди движими вещи – 2 преносими компютъра, различни парични суми, мобилен телефон и други вещи, всичко на обща стойност 5384 лева.

В.И. е извършил деянието в условията на продължавано престъпление, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението му и да ръководи постъпките си.
Кражбите са извършени от четири къщи в с. Александрово, докато собствениците им отсъствали от тях.

В.И. не е осъждан. Води се на отчет в Детска педагогическа стая за извършени кражби и вандалска проява. Спрямо него са налагани възпитателни мерки. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн