Задържаха обвиняем за отнемане на лек автомобил и опит за изнасилване

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 32 г. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпление по чл.346 ал.2 т.1 вр. ал.1 от НК – противозаконно отнемане на моторно превозно средство и за престъпление по чл.152, ал.2, т.1 вр. ал.1, т.2 вр. чл.18, ал.1 от НК – за опит за изнасилване.

На 07.07.2022 г. в с. Оряховица, обл. Стара Загора, А.А. отнел чужд лек автомобил, марка „Мерцедес“. Привел колата в движение и отишъл до близкото с. Дълбоки. На една от улиците срещнал 16-годишно момиче, което не познавал. А.А. спрял автомобила и използвайки физическа сила се опитал да извърши сексуално посегателство спрямо непълнолетната. Случайно преминаващи лица осуетили намеренията на А.А. Пострадалата успяла да избяга в дома си и били сигнализирани органите на полицията.

Престъпленията, за които е привлечен като обвиняем и задържан А.А. са тежки умишлени и се наказват с лишаване от свобода от три до десет години по чл.152 от НК и от една до десет години по чл.346 от НК.

А.А. е неосъждан. Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че е извършил престъпленията, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши други.

Взетата спрямо А.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.
#

jtdv
gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн