Дора Янкова подкрепи инициативите на жените-социалистки от област Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Янкова - Атанасовасн. от срещата в Стара ЗагораПредседателят на Обединението на жените-социалистки в БСП Дора Янкова подкрепи инициативата на жените от област Стара Загора за безопасно лято на децата и спокойствие на родителите. „Позицията на Обединението е респектираща и се надявам, че институциите ще си свършат работата, за да се осигури необходимата защитена и здравословна среда. За това говори и последвалото писмо на областния управител до общини и държавни институции за контрол и навременни информационни кампании“, каза Янкова в Стара Загора на среща със социалистки.

По думите й Обединението на жените социалистки за 16 години е доказало, че каузите, зад които застава, са изключително важни за обществото – социална защита, грижи за майчинството и семейството, здравни и екологични теми, законодателни инициативи и др. В срещата участваха членове на оперативното бюро Любка Игнатова и Валентина Богданова, председателят на БСП – Стара Загора Велина Атанасова, областният координатор Петя Александрова, общинският председател Донка Динева, общински съветници, представители на клубовете от Казанлък, Гурково и Павел баня. Заедно дискутираха инициативите на социалистките по места, които да бъдат насочени към най-рисковите целеви групи в социалното пространство и да са от полза за общността. Това бе и темата на срещата с областния председател на БСП – Стара Загора Румяна Динева.

Дора Янкова посети и Чирпан. Тя участва в първото заседание на възстановения клуб на жените-социалистки. Над 30 активистки избраха за председател икономиста Евгения Танева и тричленно ръководство. Общинският клуб има амбицията да активизира присъствието и диалога на жените в обществения живот в града на Яворов. Той ще е отворен за идеи, съвместна дейност с други женски организации, младежки сдружения, неправителствени организации и др. Успешна дейност на клуба пожелаха председателят на БСП – Чирпан Георги Николаев, приятели и симпатизантки.

сн. Янкова - Танева - Чирпан
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн