Георги Стоянов, председател на Българския фермерски съюз: ДФ „Земеделие“ изрази готовност за съвместна работа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2962Председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов проведе среща с изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ – РА Николай Каварджиклиев. На нея беше представена структурата на новоучредената колективна организация, която обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други.

Георги Стоянов използва възможността да сподели притесненията на някои от членовете на организацията във вече изградените структури в София, Самоков, Челопеч и Стара Загора. Той сподели, че един от основните проблеми пред животновъдите са проверките, които се извършват в труднодостъпните места, където животните се отглеждат по ливади и пасища. При посещение на експертите няколко пъти годишно се налага стопаните да ги съберат и извозят. Това е не само допълнителен разход, а и стрес за животните. Николай Каварджиклиев увери, че подобен тип проверки ще се извършват и на терен, а не само в животновъдните обекти. Той изтъкна, че се работи по дигитализацията на процесите и вече се виждат ползотворните резултати от това в редица направления, сред които е и подписването на вече одобрените договори на Местните инициативни групи.

С цел оптимизиране, Николай Каварджиклиев призова членовете на Българския фермерски съюз да информират за трудности, които срещат при работата си с регионалните структури на Държавен фонд „Земеделие“, като гарантира своевременно решаване на всеки подаден сигнал и възникнал казус.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн