Девети национален конкурс за вокални формации “Хармония”, 25 юни 2022, Стара Загора – награди

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

290165023_384294560234028_8581735143045258510_nДеветото издание на Националния конкурс за вокални формации “Хармония” се проведе на 25 юни 2022 /събота/ в Културен център „Стара Загора”,  организирано от Община Стара Загора и Народно читалище “Родина-1860″.

И тази година наградите си оспорваха стотици участници с формации от цяла България.

Журито на конкурса бе е в състав:

Председател: 

Проф.д-р Мадлен Бъчварова -

Професор по музика и директор на хоровите програми в Хановер Колидж, Индиана, САЩ. Диригент, ръководител на хорови ателиета, пианист, певец и носител на награда ГРАМИ, който е еднакво умел с класическия и мултикултурен репертоар. Тя преподава дирижиране, пиано, солово пеене и история на музиката и ръководи смесния и камерния хор на колежа. Родена в България, Бъчварова усъвършенства способността си да ръководи хорове, докато изпълнява и записва под диригентската палка на маестро Робърт Шоу и хоровете на Симфоничния оркестър на Атланта, САЩ. Тя е концертирала, дирижирала и представяла своята научна работа на престижни места като Carnegie Hall, Ню Йорк, Musikverein, Виена; Дворецът на културата в София, България; Кралската музикална академия, Лондон; университета в Гранада, Испания и на национални и регионални конференции на американската асоциация на хоровите диригенти(ACDA). Тя е член на журито на Международния хоров фестивал в Превеза, Гърция, на конкурса за студенти-диригенти на Националната конференция на ACDA, на дивизионните и щатски конкурси на музикалната асоциация на държавните училища в Индиана. С органиста д-р Дейвид Лам, Бъчварова издава CD с пиано-органни дуети, ” Duetti Capricciosi”. Тя осъществява концертни турнета с камерна музика в България и Съединените Щати и гостува като диригент в САЩ, Португалия, Австрия, Канада и България. Д-р Бъчварова е работила в изпълнителните съвети на асоциацията на американските хорови диригенти за щата Индиана, централния и средно-западния регион на САЩ като председател на световни и мултикултурни перспективи и координатор на репертоара и насоките за развитие на женски, мъжки, джаз и шоу хорове.

 

Ценка Горалова- Гъбенска – 

основател, художествен ръководител и вокален педагог на вокална формация „Upstream Voices“, гр. Севлиево. Средното си музикално образование получава в Средно музикално училище /СМУ/ „Любомир Пипков“ в град София и висше в Музикална академия „Панчо Владигеров“ – специалност пиано. Тринайсет години е преподавател по клавирен съпровод и корепетитор в СМУ „Панайот Пипков“ в Плевен. Участвала е в много национални и международни конкурси с талантливи цигулари, виолончелисти, виолисти, някои от тях  вече концертмайстори и професори с блестяща кариера в Европа, Щатите  и Южна Африка. Повече от 20 години Ценка Горалова е вокален педагог на ВФ „Upstream Voices’’ с генерален спонсор „Идеал Стандарт- Видима“АД, в родния си град Севлиево. Солисти и различни вокални групи са участвали и печелили награди от национални и международни фестивали и конкурси за популярна музика в България, Италия, Малта, Румъния, Словения, Молдова, Украйна, Беларус, Израел. Над 30 са статуетките „Гран- При“, като една от тях е за  „Upstream Voices- Diamonds” от Националния конкурс за  вокални формации „Хармония“ в Стара Загора. Певците от школата на Горалова са реализирали 4 компактдиска с популярни български и чуждестранни хитове, участвали са и организирали концерти и събития с благотворителни каузи, пяли са с Биг–Бенда на БНР в първо студио на Националното радио, на една сцена с Акага, Фондацията, Лили Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Миро, Йорданка Христова, Дони и Нети. Изявени певци от школата се включват в майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев в НБУ, както и в телевизионни музикални формати.


Жанина Янкулова
вокален педагог и композитор, възпитаник на Средно музикално училище „Добри Христов”, гр. Варна и „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство”,  гр.Пловдив със специалност солове пеене и музикална педагогика. Основател и художествен ръководител на Вокална студия “Усмивки” при читалище “Родина-1860″, Стара Загора. През годините ”Усмивки” са носители на многобройни призови места в национални и международни конкурси, както и на престижните награди – „Икар” през 2007 г., почетен знак от кмета на община Стара Загора през 2018г., както и наградата „Млада Загора” за ярки художествени постижения в областта на музикалното изкуство през 2021г.
Жанина Янкулова е композитор на много детски песни, издадени в 5 албума – “Топка-калпазана”, “Празници с Усмивки”, “Усмихнати ноти”, ”25 години Усмивки” и  „Горска дискотека”.  Голяма част от тях са включени в учебниците по музика на издателства „Просвета”, ”Булвест”, ”Изкуства” и „Рива”, както и в помагала за детските градини. Носител е на награди като композитор и вокален педагог от национални и международни конкурси. 

Успоредно с професионалното, заседава и Младежко жури от Вокална студия “Усмивки” при читалище “Родина”.

Журито определи следните награди:

І категория – ДУЕТИ И ТРИА

1 възрастова група

 

ІІІ-та награда – не се присъжда

ІІ-ра награда – не се присъжда

І награда и Награда на Младежкото жури – Дует Йоана и Никол Димитрови, София

 

І категория – ДУЕТИ И ТРИА

3 възрастова група

 

ІІІ награда – не се присъжда

ІІ награда – Дует Християна Колева и Гергана Тончева, Стара Загора

І награда – не се присъжда

 

І категория – ДУЕТИ И ТРИА

4 възрастова група

 

ІІІ награда – Дует Габриела Жекова и Любомир Фънев при Школа за пеене “Орфей” при НЧ “Възродена искра-2000″, Казанлък

ІІ награда – Дует “Безкрай” при НУМСИ “Христина Морфова”, Стара Загора

І награда – Дует Емили Джамбазова и Михаил Добрев от Музикална студия “ДО РЕ МИ”, гр. Силистра

ІІ категория – ВОКАЛНИ ГРУПИ

1 възрастова група

 

Две І-ви награди – Вокална група “Бамбини” при Център за подкрепа за личностно развитие, Пловдив

и Вокална група към Детска градина “Снежанка”, гр. Пловдив

 

ІІ категория – ВОКАЛНИ ГРУПИ

2 възрастова група

Две І-ви награди – Вокална формация “Sweet teens junior” към Национален дворец на децата, София

Те получават и Наградата на НЧ “Родина-1860″, Стара Загора

и Вокална формация “Морски песъчинки”, гр. Бургас

Награда на Младежкото жури - Вокална формация “Морски песъчинки”, гр. Бургас

 

ІІ категория – ВОКАЛНИ ГРУПИ

3 възрастова група

ІІІ награда – Вокална студия “Траяна глас” към Център за подкрепа за личностно развитие, Стара Загора

ІІ награда – Вокална група “Бамбини” към Център за подкрепа за личностно развитие, Пловдив

І награда – Квартет “Розов свят”, НЧ “Св. Кл. Охридски”, Стара Загора

 

ІІ категория – ВОКАЛНИ ГРУПИ

4 възрастова група

 

ІІІ награда – не се присъжда

ІІ награда – Квартет “Луминус” при НЧ “Яна Лъскова”, гр. Несебър

І награда – не се присъжда

 

ІІ категория – ВОКАЛНИ ГРУПИ

5 възрастова група

 

ІІІ награда – не се присъжда

ІІ награда – не се присъжда

І награда – Вокална студия “Траяна глас” към Център за подкрепа за личностно развитие, Стара Загора

НАГРАДА ЗА ВОКАЛЕН ПЕДАГОГ

ЖУРИТО ПРИСЪЖДА НА:

 

Бонка Скорчелиева,

ръководител на Музикална студия “ДО РЕ МИ”, Силистра

 

ЖУРИТО НА ДЕВЕТИЯ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

ЗА ВОКАЛНИ ФОРМАЦИИ “ХАРМОНИЯ`2022″

Стара Загора

ПРИСЪЖДА

ГРАН ПРИ

НА:

 

Вокална група “ДО РЕ МИ”, гр. Силистра

#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн