Община Стара Загора промотира региона пред шведския бизнес

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

111Община Стара Загора се включи в бизнес събитие на Шведската търговска камара в България. То имаше за цел да покаже потенциала на българските региони. Модератор на срещата бе Стефан Бенгстсон, председател на Камарата. Официално начало на срещата даде Нейно Превъзходителство г-жа Катарина Рагнит, посланик на Швеция в България.

Бизнес възможностите, които предлага Стара Загора, бяха представени от Росица Райкова, началник отдел „Инвестиции“ на Община Стара Загора. Тя посочи добрата данъчна система в комбинация с ниските разходи за наемане на офис и закупуване на земя като основен притегателен момент за инвестиротите в града. „Наличието на висококвалифицирана работна ръка с владеене на чужди езици и административната подкрепа са малка част от предимствата, които градът може да предостави“, каза тя по време на събитието. В допълнение посочи, че наличието на напълно изградена и модерна индустриална зона – каквато е „Загоре“, е предпоставка за привличане на големи високотехнологични компании. „Финансовата подкрепа, предоставена от Фонда за справедлив преход също е огромно предимство на региона и стимул на различни МСП и стартъпи да развиват своя бизнес в Стара Загора“, допълни тя.

В събитието участие взеха още Ерик-Вилхелм Граеф Бем, който успешно развива шведския регион Халанд, както и представител на Тракия икономическа зона. Търговските отношения между България и Швеция и най-важните предимства, които предоставя страната ни на чуждестранни компании, бяха представени от Валентин Стоев, ръководител на Търговското представителство на България в Швеция и Галатея Коликова, икономически дипломат и член-основател на Бизнес съвета България-Скандинавия.

По време на срещата бяха обсъдени и различните правни форми и условия за откриване на компания. Подробности даде Стефан Цветков.

222
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн