Отличиха участниците в първата инициатива от тематичната лятна програма „Ваканция 2022“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_3738IMG_3723„Усмихни се и мечтай” е мотото на лятната превантивна програма „Ваканция 2022г“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за превантивна и психолого-консултативна дейност към Община Стара Загора. За 13-ти път тя предлага разнообразни и интересни занимания за деца и ученици. Старт на инициативата даде официалното награждаване на участниците в конкурса за стихотворение и фотография, които твориха под мотото на програмата.

„Ваканция, здравей! Стара Загора е първият град, който предложи този начин за обогатяване на летните месеци. Поздравявам всички, които успяват години наред да организират тези многобройни прояви. Голямо браво на всички деца, които освен че могат да се забавляват и научават нови неща – показват, че умеят и да творят“, каза ресорният зам.-кмет на Стара Загора Иванка Сотирова и председател на МКБППМН. Тя пожела на всички старозагорски деца слънчево и безопасно лято.

В конкурса за фотография под мотото „Усмихни се и мечтай“ участваха 12 деца от различни възрасти с 20 фотоса. Всички те получиха подарък и специална грамота. Журито бе в състав Жейна Желева – председател, и членове – Емил Енчев и Диана Иванова.

В раздел „Стихотворение” на конкурса се включиха 10 млади таланти с общо 16 произведения. Председател на журито бе Невена Божкилова, ръководител на Литуратурен клуб към Център за подкрепа за личностно развитие. Членове бяха филолозите и обществени възпитатели Иванка Владимирова и Елена Георгиева. Тъй като всяко дете беше вложило обич към словото – отличени бяха всички участници. Своите слънчеви стихотворения прочетоха Александра Русинова, Ивайла Серафимова, Дева-Константина Иванова, Силвия Ченгизова, Снежана Георгиева, Таня Огнянова и Теодор Костадинов.

На стартиращото събитие на дългоочакваната от децата и родителите инициатива „Ваканция 2022г“ присъстваха голяма част от партньорите на МКБППМН – Станимира Димитрова – началник на отдел „Образование“ на Община Стара Загора, Милена Йолдова – началник Регионално управление по образованието – Стара Загора и член на Местната комисия, Грозданка Андреева – полицейски инспектор, сектор Пътна полиция, Кремена Маринова – инспектор детска педагогическа стая и полицейски инспектор Деян Маринов от І-во Районно управление на МВР, отец Живко Желев от Катедрален храм “СВ. Николай Мирликийски Чудотворец, Галина Димитрова – главен експерт и психолог в РЗИ, Стоян Колев – директор на Професионална гимназия по механотехника и транспорт “Никола Йонков Вапцаров“, Динко Цвятков – директор на Средно училище “Иван Вазов”, Лорета Георгиева – кариерен консултант към Център за подкрепа за личностно развитие, Севил Вахид от Превантивно-информационния център по зависимости, представители на Българския червен кръст и други.

„Уважаеми родители и учители, продължавайте да насърчавате децата си да бъдат дейни и активни участници в живота на общността. А ако искате детето ви да има едно пълноценно и ползотворно лято, запишете го за участие в интересните прояви от превантивната програма ,,Ваканция 2022“ на Местната комисия, призова и водещият на събитието Евгения Атанасова.

Публиката аплодира музикалния подарък на Елия от ВС „Усмивки“ – „Детство мое”.

Повече за инициативата, както и пълна информация за всичко, което предстои, може да се намери в офиса на Местната комисия – ул. „Свети княз Борис І” №73.

IMG_3734IMG_37751655908406089IMG_3702
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн