Неправителствени организации обявиха създаването на Обединен антифашистки фронт

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

БТАНа 14 юни, в Националния пресклуб на БТА в София, неправителствени организации обявиха създаването на Обединен антифашистки фронт. В него за сега влизат Движение “Че Гевара”, “Безсмъртният полк” – България, Дискусионен клуб за леви идеи “Георги Кирков” – Казанлък, Българският антифашистки съюз, Движение на русофили “Петко Войвода”, Движение “Русофили” – Казанлък и Обединен комитет “Младежки инициативи”. Обединението е отворено и към него могат да се присъединяват неправителствени организации и партии.

“В този труден момент за всички свободомислещи българи Ви призоваваме да създадем Инициативен комитет за антифашизъм, който да обедини български неправителствени организации, движения, партии. В името на Истината, Правдата и Свободата”, призова председателя на Дискусионен клуб за леви идеи “Георги Кирков” Станимир Стефанов.

Той поясни, че Обединения антифашистки фронт си поставя за цел да се превърне в платформа-обединение на всички обществени сили, които подкрепят борбата срещу съвременните прояви на фашизъм и нацизъм у нас и по света.

“Трябва да се изправим срещу опитите на българската политическа хунта да бъдем подпалвачи на смърт и на страдания, няма да се съгласим от наше име и за наша сметка да въоръжаваме правителства, които са неподправени шовинисти, мародери и убийци на собствените си народи, както е случаят и с правителството на Украйна”, каза още Стефанов.

Павел Иванов от Движение “Че Гевара” представи програмата на организацията. Сред неотложните за решаване задачи, които си поставя Обединеният антифашистки фронт, са спешно предотвратяване на въвличането на България във война с Русия; незабавно спиране на всякаква военна, военнотехническа, финансова и икономическа подкрепа за “неонацисткия режим в Украйна”; замразяване на членството на България в НАТО и премахване на всички чужди и смесени военни бази от територията на страната; гарантиране на силно икономическо развитие на България чрез излизането ни от всякакви санкционни мерки, насочени срещу държави, които не застрашават пряко нашата независимост; налагане на ефективна забрана за националистически, неофашистки и неонацистки прояви в обществения живот на България и борба с опитите за приравняване на фашизма и нацизма с комунизма.

Присъстващите се обединиха, че светът има нужда от мир, не от фашизъм.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн