Избраха Стойно Иванов за председател на регионалната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1794IMG_1792Учредиха областната структура на Българския фермерски съюз в Стара Загора. За неин председател беше избран Стойно Иванов. Земеделският производител заяви категорично, че ще защитава интересите на членовете на организацията, които само след първото събрание са близо 30. “Щастлив съм, че хората от региона се обединиха около диалогичен човек, който с дългогодишния си труд се е доказал пред тях и е спечелил доверието им” – каза председателят на Българския фермерски съюз Георги Стоянов. На учредителното събрание беше избран и управителен съвет, който включва представители на зеленчукопроизводителите, зърнопроизводителите, животновъдите и пчеларите.

Целта на създаването на Съюза и неговите областни структури е да обедини идеите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна и от всички браншове, да отстоява политиките и интересите на неговите членове пред държавните органи, да дискутира и прилага успешно правилата на селскостопанската политика на Европейския съюз, да насърчи сътрудничеството между българските и чуждестранни партньорски организации, да представя пред законодателната и изпълнителната власт належащите проблеми в сектора и да разработва устойчиви стратегии за развитие. До момента са учредени структури в София, Смолян и Челопеч. След Стара Загора предстои създаването на такива и в Пазарджик, Пловдив Бургас.

Българският фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число: растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други.

IMG_1790IMG_1791
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн