Хиляди нови цветя разкрасиха старозагорски паркове

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9991IMG_9993Над 30 хил. нови цветя допринасят за красотата и приветливостта на парковете “Пети октомври” и “Артилерийски”, както и на Станционната градина. По известната сред старозагорци “Цветна алея” по протежението на бул. “Руски” се стеле пъстър флорален килим. Геометрични фигури от разноцветни бегонии допълват уюта в центъра на Градската градина. Освежено с нови стръкове е и пространството около шадравана. Там се вие “дърво с листа” – символ на живота и духа на Стара Загора.

“Избрахме устойчиви на градските условия цветя. Надяваме се да радват нашите съграждани и гостите на града ни дълго”, сподели ландшафният архитект Биляна Димитрова, която е част от общинското звено “Озеленяване и комунални дейности”.

Интересни асиметрични форми, изобразени с цветя, допълват обстановката и на други две любими за отмора пространства в Стара Загора – Станционната градина и парк “Артилерийски”.

Доза свежест даде и инициативата на Съюза на архитектите в града по повод 1 юни. Днес деца от две старозагорски училища – ОУ “П. Р. Славейков” и ОУ “Кирил Христов” – засадиха с много обич и настроение 150 сезонни цветя по декоративните хълмчета на пешеходната зона на бул. “Цар Симеон Велики”.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн