Технически семинар-обучение по пътна безопасност се проведе в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2151Община Стара Загора бе домакин на Технически семинар-обучение с водещи експерти в сферата на пътната безопасност, съвместна инициатива на Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП) и ЗМ България.

„Това е едно много важно събитие, на което с удовлствие сме партньор. Причината, не е само че водим ползотворна комуникация с Европейския център, но и защото Община Стара Загора сериозно и отговорно се отнася към темата“, каза при откриването на семинара ресорният зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов. Той подчерта, че всяко събитие, свързано с безопасността и възможностите за подобряване на транспорта, е с висока добавена стойност и от първостепенно значение.

„За мен е важно, че имаме възможността именно в град като Стара Загора да дадем началото на редица подобни обучения. Като един отговорен партньор Общината внимателно търси решения на проблемите без да отрича, че такива има. Приветстваме това. Благодаря на всички участници за отговорната позиция и интереса“, обърна се към присъстващите Диана Русинова, председател на Европейския център за транспортни политики. Тя подчерта, че този тип семинари са стъпка в посока намаляване на травматичните събития по пътищата.

По време на събитието бяха обсъждани проблеми и предизвикателства, както и често допускани грешки при изработката и изпълнението на Генералните планове за организация на движението. Лектор по темата бе инж. Димитър Кирилов. За контрол на качеството на пътните знаци и маркировка, с включено практическо обучение за това как да се разпознават некачествените материали, говориха проф. Дарко Бабич и инж. Андрия Новакович.

Инж. Георги Георгиев даде информация за електронните пътни знаци с променящи се съобщения (VMS), както и последните новости при стандарт БДС EN 12966-1. По темата за инспекция и одит по пътна безопасност и как да ги прилагаме на местно ниво – говори Диана Русинова.

В края на събитието, Община Стара Загора бе отличена с плакет и Грамота от ЕЦТП за особени заслуги и принос към развитието и утвърждаването на транспортните политики и пътната безопасност на Република България.

Участие в семинара, освен домакините от Стара Загора, взеха и представители на ОД МВР Хасково, Кърджали, Кюстендил, Русе, Ловеч, Перник, Плевен, Смолян, Бургас и други, на Областно пътно управление, общински и държавни експерти по темата с пътната безопасност.

IMG_2164IMG_2159IMG_2168IMG_2166
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн