За седми път “Празник за деца и кучета” в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

196165871_4064025603686423_8226535717264201330_nИ тази година екипът на Кучилище – Стара Загора е подготвил разнообразна развлекателна и образователна програма по повод седмото издание на “Празник за деца и кучета”. Събитието ще се случи на 4 юни от 11.00 часа в старозагорския парк “Зелен клин”, а организаторите са подготвили игри с награди, както и полезни срещи с различни специалисти по здравето и възпитанието на четирикраките участници.

В празника вече по традиция участва и Община Стара Загора, която ще открие изнесено бюро за регистрация на домашни любимци. ОДБХ – Стара Загора ще съдейства със съвети как да се поддържат изрядни документите на кучето, като на място ще може да се види и актуализира информацията при поставен чип.

Посетителите ще имат възможност да поговорят и за зъбното здраве на любимците си с ветеринарни специалисти, които на място ще извършват безплатни прегледи. Ще има и томбола за безплатни ехографски прегледи за възрастни кучета.

Атрактивни демонстрации ще направят гостите на празника – Ина Хаджиева и Петя Войнова – поведенчески специалисти и треньори от “Моето куче” – София, Тодор Ангелов от “Dream Dogs”- Варна и популярната влогърка Лили от “Животът с куче”.

Спасителен център за диви животни “Зелени Балкани” се включват за втори път, а темата ще бъде изключително интересна – как замърсяването на околната среда вреди на дивите животни. Децата ще могат да си направят снимка за спомен с техни питомци.

Общински приют за безстопанствени животни ще покажат своите кучета, готови за задомяване.

По време на събитието ще има и благотворитрелен базар в помощ на животните, пострадали, но спасени от войната в Украйна, за които се грижи фондация “Animal Hope Bulgaria – Kazanlak”. Децата ще могат да разберат интересни подробности от работата на спасителните организации като цяло.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн