100 ПТП-та с 8 загинали в област Стара Загора от началото на 2022 г. досега

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0653 (Large)IMG_0654 (Large)Заседание на Областната комисия по безопасност на движението се състоя днес под председателството на зам.-областния управител Любомир Желев.

Старши инспектор Димитров от ОД МВР изнесе информация за пътнотранспортните произшествия в Старозагорска област от началото на годината до този момент. Статистиката показва, че от 1 януари 2022 г. до днес в областта са регистрирани 100 тежки произшествия с пострадали лица. Общият брой на убитите при ПТП е 8. За сравнение – за същия период на миналата година загиналите са били 7. Тежко ранените лица в катастрофи през 2022 г. са 5, а по-леко ранените – 128. От загиналите лица четирима са били водачи на превозни средства, трима са били пътници, а един е пешеходец.

Органите на ОД МВР са изпратили общо 759 сигнални писма до общините от областта за нередности в маркировка, неравности по пътя или липса на пътни знаци.

Представителите на общините, които участват в Областната комисия, докладваха за състоянието на пътната мрежа и за текущите ремонти на пътна инфраструктура по места.

По предложение на комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, на заседанието бе взето решение през месец октомври в Стара Загора да се проведе мащабно областно обучение за реакция при тежки и сложни пътнотранспортни произшествия с жертви и ранени. Обучението ще е съвместно с всички структури от единната спасителна система.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн