24 май ще бъде честван в Стара Загора с празнично шествие

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

24 maiПразнично шествие по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – ще се проведе в Стара Загора. В него ще се включат блокове на културни и образователни институции, ученици и студенти. Шествието ще тръгне от площада пред Община Стара Загора и ще премине по централния булевард „Цар Симеон Велики“.

Тържественото честване ще започне в 10.00 часа пред сградата на местната администрация с ритуал за издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Хора на Държавна опера – Стара Загора, Хора при НЧ „Родина-1860“ и Общинския духов оркестър. Празничен водосвет-молебен ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският Митрополит Киприан.

В 12:00 часа на площада пред Общината ще започне празничният концерт по повод 24 май. В него ще вземат участие детски фолклорни, танцови и певчески формации от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Стара Загора и народни читалища.

PLAKAT 2022
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн