Кметът на Чирпан: Професионалната гимназия по селско стопанство е водещо училище в България

STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн.Тотева - Крачолов - 02сн.80 години - 02Модерен спектакъл беляза 80-тата годишнина на Професионалната гимназия за селско стопанство в Чирпан. Атрактивният разказ за осемте десетилетия върна поколения възпитаници, гости, бивши и настоящи учители и ученици към създаването на училището и показа неговото развитие. „Преминало през различни етапи от своето съществуване, днес ПГСС е модерно иновативно училище, съхранило традициите, които предава с любов на младото поколение”, заяви в тържественото си слово директорката му Таня Тотева.

„ПГСС е водещо училище не само в нашата община, то е водещо и сред професионалните училища в страната и неслучайно е иновативно. Училището инвестира успешно и в бъдещото на Чирпан, защото подготвя можещи кадри за икономиката на общината“, каза кметът Ивайло Крачолов. По думите му днес то е с впечатляваща история и с най-много спечелени европейски проекти в старозагорска област. Той пожела Гимназията да продължи със стремежа за съвременно модерно образование и възпитаниците да остават в чирпанския край.

сн.80 години-03Кметът връчи с огромна чест и удоволствие почетен плакет за цялостен принос на директора Таня Тотева по решение на колектива. „Днес тя пише съвременната история на професионалната гимназия и нейната всеотдайност и отговорност участват в развитието на общинското образование“, заключи Крачолов.

Директорът връчи благодарствени плакети на кмета Крачолов, на Общинския съвет, на партньори и спомоществуватели. Почетни символи за принос в образованието получиха заслужили учители. Ученик на годината стана Мирела Николова от 12 а, която прочете свое стихотворение, посветено на училището.

Гости на тържеството от Община Чирпан бяха и зам.-кметът Румен Тунанов, и директорът на Дирекцията по образование и култура Ангелина Паскалева. Поздравително слово от името на началника на РУО-Стара Загора поднесе ст. експертът Иванка Петкова. Поздравителен адрес изпрати и министърът на образованието и науката акад. Николай Денков. С видеообръщение поздравиха училището си бивши ученици, които днес работят в местната власт, полиция, прокуратура, банки, лекари, университетски преподаватели, студенти и др. По оригинален начин бяха презентирани всички професии и 10-те специалности в ПГСС.

Международни и национални конференции, регионални конкурси, срещи, партньорства, множество идеи и редица прояви съпътстваха годишнината. Тържественото събитие, включващо иновативни методи, съвременни технически средства, използване на модерни дигитални технологии и образователна креативност илюстрира посланието на гимназията „Традиции, съвременност, иновации и гордост 80 години“.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн