Общо 1109 абитуриенти ще празнуват в Стара Загора, баловете са от 23 до 27 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

0 (1)По пътя на новия живот и реализация тази година ще поемат общо 1109 момчета и момичета от 18 училища в Стара Загора. Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ “Ромен Ролан” – 221, а най-малко от Частно средно училище “Нов век” – само 8.

Тържествата започват на 23 май, а старт на купона дават абитуриентите от Търгорска гимназия “Княз Симеон Търновски”, които ще празнуват в ресторант “Мериан Палас” и Спортно училище “Тодор Каблешков”, които ще отбележат своето завършване в хотел “Сити”.

Четири училища ще празнуват навръх 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В бални зали “Тера” ще се вихри балът на учениците от ГПЧЕ “Ромен Ролан”. В ресторант “Мериан палас” ще празнуват абитуриентите от Средно училище “Васил Левски” и Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван Павлов”, а ресторант “Кипарис” ще посрещне завършващите в Професионалната гимназия по строителство и дървообработване “Инж. Недьо Ранчев.

Най-много ще са празнуващите на 25 май- общо седем гимназии. Залата на хотел “Верея” ще отвори врати за младежите и девойките завършващи Средно училище “Иван Вазов” и Професионална гимназия по механотехника и транспорт “Никола Йонков Вапцаров”. В “Мериан палас” ще се съберат зрелостниците от Професионалната гимназия по хранене и облекло “Райна Княгиня” и Професионалната гимназия по електротехника и технологии “Г. С. Раковски”. Своя празник в бални зали “Тера” ще отбележат завършващите в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Лубор Байер” и Профилирана природоматематическа гимназия “Гео Милев”.

На 26 май в ресторант- езеро “Загорка” ще празнуват абитуриентите от Професионалната гимназия по електроника “Джон Атанасов”. Възпитаниците на Частно училище “Нов век ” ще ознаменуват завършването си в ресторант “Рамбла”, а двадесетте завършващи Средно училище “Железник” ще се радват на своя бал в ресторант “Дрийм”.

Възпитаниците на Националното училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова” ще закрият празненствата на 27 май в бални зали “Тера”.

Официално бал няма да имат 15 абитуриенти от Средно училище “Христо Ботев”.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн