Нашенски Остап Бендер ще лежи година и 9 месеца за измама

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден И.С., на 45 г. Той е признат за виновен за това, че на 24.07.2020 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у И.В. и Т.Т. и им причинил имотни вреди в общ размер на 1350 лева – престъпление по чл. 211, вр. с чл.209, ал.1, вр. с чл.29, ал.1, във връзка с чл.26, ал. 1 от Наказателния кодекс.

И.С. бил безработен и често пътувал из страната. На 24.07.2020 г. пристигнал в Стара Загора. Той се разхождал в района на един от кварталите и забелязал, че се извършват ремонтни дейности – полагане на асфалт на улицата. И.С. намерил светлоотразителен елек, облякъл го и отишъл в офиса на фирма в района. Представил се за бригадир на работниците и предложил на едно от служебните лица да положат асфалт, останал от другия обект. След проведен разговор с управителя на И.С. били предадени 350 лв. за асфалтиране на 60 кв.м площ пред базата на дружеството. И.С. заявил, че отива да докара машините.

На мястото се намирали и други лица, клиенти на дружеството. Сред тях и вторият пострадал – И.В. На него И.С. предложил да му продаде 1 тон нафта за по 1 лв. за литър. И.В.разполагал с парична сума в себе си, съгласил се и предал 1000 лв. Двамата отишли до база, където уж се съхранявала нафтата. И.С. слязъл от колата и казал на пострадалия да го изчака, след което се отдалечил и със своя автомобил напуснал Стара Загора.

На съдебното заседание той е признал вината си. На И.С. е наложено наказания от 1 година и 9 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд – Стара Загора.

Определението на съда е окончателно.
#gerb

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн