Предстои придвижване на военна техника по пътната инфраструктура за участие в учението “Стоманен щит-22″

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_MOD 220Тактическо учение с бойни стрелби “Стоманен щит-22″ ще се проведе от 16 до 20 май на учебен полигон “Корен”. В него ще участват над 960 военнослужещи с близо 270 броя бойна и специална техника от 4-и артилерийски полк, 2-а механизирана бригада, 61-а механизирана бригада, 101-и алпийски полк, 55-и инженерен полк, 110-и логистичен полк, 59-и батальон за ЯХБЗ и Е, 78-и батальон за осигуряване и учебен полигон “Корен”.

Основни обучаеми в подготовката са военнослужещите от 4-и артилерийски полк. Темата на учението е “Участие на артилерийския полк като група за обща огнева поддръжка в отбранителна операция в състава на Сухопътния компонент”.

На 10, 12, 14 и 16 май 2022 г. от пунктовете за постоянна дислокация до учебен полигон “Корен” на собствен ход по националната пътна инфраструктура ще се осъществи придвижването на личния състав и техниката, които ще участват в учението. Органите на Служба “Военна полиция” ще осигуряват съпровождането на военните колони.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн