Почина архиерейският наместник на Казанлъшката духовна околия свещеноиконом Петко Мотев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

photoСтарозагорската Света митрополия с дълбоко прискърбие съобщава, че на 9 май 2022 г. на 69 години се престави в Господа свещеноиконом Петко Иванов Мотев – дългогодишен архиерейски наместник на Казанлъшка духовна околия и енорийски свещеник при храм “Св. Успение Богородично”, гр. Казанлък. На 11 май, сряда, от 9:00 часа ще бъде отслужена Заупокойна Света литургия, а опелото и погребението ще бъдат извършени от 11:00 часа в храм “Св. Успение Богородично” – гр. Казанлък.

“Но не искам, братя, да не знаете за починалите” – казва св. ап. Павел в посланието си до Солуняни: “за да не скърбите, както и другите, които нямат надежда.” (Сол. 4:13) Ние, вярващите, имаме надежда и нашата надежда е спасителната и промислителна Божия десница. Като земни хора да поскърбим за добродетелния покойник, като вярващи, които имаме надежда за вечния живот, да не униваме, да ни крепи надеждата в Бога, надеждата в безсмъртието, защото смъртта и гробът не са краят на човешкия живот. Както Христос Бог възкръсна, така и всички, които вярват в Него, изповядвайки Символа на вярата, ще възкръснем за живот вечен. Нека Бог настани душата му в място светло, прохладно и тревисто! Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му!”
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн