В Стара Загора се дава началото на кампанията #Първа работа, организирана от Програма “Развитие на човешките ресурси”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

FirstJob_4Община Стара Загора е партньор на Програма “Развитие на човешките ресурси” (2021-2027), която се включва в Европейската година на младежта с Националната кампания #Първа работа. Кампанията е насочена към младежи до 29 г. и има за цел да ги предизвика да споделят своя опит, очаквания и надежди за първата им работа. Основен партньор на Програма “Развитие на човешките ресурси” в кампанията е литературният проект “Пощенска кутия за приказки”. Чрез платформите на “Пощенска кутия за приказки” младежи до 29-годишна възраст могат да разкажат за своята първа работа. Форматът на текстовете може да бъде стихотворение, разказ, есе, интервю за работа и др.

От 30 април до 1 юни творбите на младежите ще бъдат събирани по електронен път на имейл адрес – purvarabota@mail.com, а след това жури ще селектира най-добрите от тях, за да бъдат прочетени от сцената в седем български града. Творбите ще бъдат оценявани от журналистът Георги Милков, създателят на “Пощенска кутия за приказки” Гергана Турийска и представители на Програма “Развитие на човешките ресурси”.

Вторият етап от кампанията ще вдъхне живот на творбите от сцената в Стара Загора, Варна, Пловдив, Видин, Русе, Созопол и София. Популярни личности от киното и театъра, музиката и журналистиката ще прочетат най-забавните и интересни истории, с което ще дадат по-голяма гласност на поставените от младежите проблеми. А “между редовете” на прочетеното популярните личности ще споделят и своя личен опит за утвърждаване в професията. Първата среща ще се проведе в Стара Загора на 13 юли (сряда) от 18:00 часа в Културен център “Стара Загора.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн