Бейби бум в старозагорския Зоопарк

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9513IMG_9241Бебета мечета, козирог, лами и маймунка са новите попълнения в старозагорския зоопарк тази година. Своето ново поколение на Аязмото отглеждат две от любимите кафяви мечки на посетителите на зооградината – Диана и Белла. Диана, която е родена в Стара Загора през 2009 година, се радва на своето първо бебе, а Белла – на своята 11-та поред рожба. Мечетата тепърва опознават света и се радват на първите топли дни, а съвсем скоро ще се запознаят и с любителите на животните. Това са първите родени мечета в зоопарка от 10 години насам.

Семейство козирози също успя да се увеличи. Преди броени дни проплака женско бебе, тежащо около 2 кг. Ламите са следващите щастливи родители. В старозагорския зоопарк вече се отглеждат шест поколения от вида. Нов наследник има и семейство маймуни. Той е от вида Зелена морска котка, отглеждан в градината от 2016 година.
#svz

социално споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн