Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от малките ръце на децата от детските градини

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_0108IMG_0092На площада пред Катедрален храм “Св. Николай Чудотворец” се проведе великденски конкурс-изложба “Пъстър, шарен Великден – 2022 г.”, организиран от Община Стара Загора, МКБППМН и Старозагорска Митрополия. Участие в изложбата взеха 21 детски градини. Със стихотворението “Великден” от Елисавета Багряна Мая Христова и Никол Трифонова – възпитаници от втора група в ДГ № 6 “Камбанка”, откриха празника. С поздрав се включиха и децата на детска градина № 3 “Ян Бибиян”. Всички участници в събитието получиха грамоти и подаръци. След откриване на изложбата малчуганите се включиха в боядисването на 1000 яйца на Велики четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица в двора на църквата.

“Какво по-свято в навечерието на най-светлите Великденски празници от това да приобщим децата към вярата и традицията българска. Всяка година това събитие става все по-многолюдно и с много творчески потенциал, благодарение на Вас – учителите и родителите, които създавате настроение и възпитавате децата в умение. Нека посрещнем предстоящите дни с добро отворено сърце за взаимопомощ” – пожела зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Митрополит Киприан благослови първите боядисани яйца от сръчните ръце на децата с думите: “И знаейки, че винаги имаме вярата, надеждата и любовта в нашия живот, ние винаги ще преуспяваме в нашата православна вяра, която се съхранява именно във Вас – чистите невинни детски души, в които трябва да израснат трудолюбиви и предани чеда на майка България и на православната ни църква.”

IMG_0077IMG_0128IMG_0077IMG_9973IMG_9973IMG_9965 (1)
#svz

сподели ме


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн