Военни формирования с „Ден на отворени врати“ в навечерието на 6 май

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_MOD 220Военни формирования от Сухопътните войски ще проведат дни на „отворени врати“ в навечерието на 6 май. Събитията традиционно са ориентирани към младежи и девойки, които са в началото на своя професионален път, както и към всички, които ценят традициите в Българската армия и имат интереси към професията „военнослужещ“.

На 26 април, вторник, 42-ри механизиран батальон Ямбол кани граждани и гости на града от 10.00 ч в район Кабиле на тържествено приемане на строя и показ на въоръжение и техника. В рамките на показа присъстващите ще могат да се запознаят с техниките за разглобяване и сглобяване на автомат, поставяне на противогаз, оказване на първа медицинска помощ на пострадал.

Мероприятието е по повод 19 април – бойния празник на 42-ри механизиран батальон – Ямбол, който е наследник и продължител на традициите и успехите на 42-ри танко-самоходен полк, създаден 1955 г. Днес батальонът е част от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада, а личният му състав професионално и с чест защитава своето име и с гордост отбелязва своя боен празник.

На 27 април, сряда, в районите на 61-ва Стрямска механизирана бригада в гарнизоните Карлово и Казанлък ще се проведат „отворени врати“ от 13.00 часа до 16.30 часа. По време на тях ще бъдат демонстрирани способности в два идентични модула: от 13.00 до 14.30 часа и от 15.00 до 16.30 часа. Модулите включват посещение на стая на бойната слава; статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване; демонстрация на действия на пеши патрул при попадане в засада и демонстрация на преодоляване на препятствия в тактическа обстановка.

Заповядайте!
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн