Кое е най-доброто устройство за водене на блогове

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Koe e nay dobroto ustoystwo za vodene na blogoweНека започнем с лаптопите, тъй като те изглежда са най-популярните устройства за водене на блогове. Нека започнем с нашите най-добри избори!

Кой лаптоп е най-добър за водене на блогове
За нас те попадат в категорията “достъпни”. Ако по-голямата част от това, което ще правите, е да пишете и да сърфирате в интернет, те ще са идеални. Ако искате да правите видео или да редактирате изображения, те просто няма да имат достатъчно мощност или скорост. Имайте това предвид.
Като блогър вече знаете колко е важно да имате правилното устройство. Това е така, защото ще го използвате за всичко – от очертаване на плана до писане, проектиране, редактиране на изображения, публикуване и дори записване на видеоматериал, който да придружава публикацията в блога ви. Ако използвате неподходящо устройство или такова, което е неудобно и тромаво, преживяването ви в блога ще бъде по-малко ползотворно и ще бъдете по-малко ентусиазирани от работата си. Това е равносилно на писане на поезия с химикалка, която не стои добре в ръката ви или пише накъсано.
В тази статия ще разгледаме различните възможности на пазара за таблети и лаптопи, за да определим коя е най-добрата. За най-добрия лаптоп за блогване ще говорим по-късно, защото лаптопите все още са популярни сред блогърите. Лично аз все още използвам стария си обновен „Macbook Pro“ от около 2016 г. и той все още е силен! Вземам го със себе си, където и да отида, и никога не ми е създавал проблеми, докато пътувам и водя блогове. Но какви са предимствата и недостатъците на използването на лаптоп? Прочетете, за да разберете повече!

Таблетите са полезни за най-различни цели
Според мен таблетите не са най-доброто устройство за водене на блог. Не мога да си представя, че виртуалната клавиатура е почти толкова добра, колкото физическата клавиатура за човек, който пише на такъв. Всъщност, когато става въпрос за писане, смятам, че таблетите са малко по-лоши от телефоните. Тъй като клавиатурата е по-широка от ръката ви, трябва да пишете и с двете си ръце, а понеже е сензорна клавиатура, през половината време трябва да вдигате ръце във въздуха. Това ме кара да се чувствам неудобно.
От друга страна, таблетите са фантастични в някои отношения. Те са леки, лесни за пренасяне и могат да се използват като дъска за рязане в случай на нужда. Само се шегувам – не ме гледайте така! Можете също така да ги използвате за правене на снимки и видеоклипове. Някои може да твърдят, че лаптопът може да прави същото, но аз бих искал да видя как снимат залез с него.

Лаптопи – защото, ами защо не
Според мен лаптопите са най-доброто устройство за водене на блогове. Те обаче не печелят с голяма преднина, защото останалите имат своите предимства, както можете да видите от текста по-горе. Един лек лаптоп, който отговаря на всички ваши нужди, би бил най-добрият лаптоп за блогване. За щастие лаптопите са почти идеални за блогъри, така че това би трябвало да е лесно. Просто определих бюджета си и количеството оперативна памет, от което се нуждаех при закупуването на лаптопа, и всички лаптопи, които отговаряха на тези критерии бяха почти идеални. Накрая закупих с промо код от Ардес този с най-добрата текстура. Просто нямаше други фактори, които да са от значение.
Според мен лаптопите са идеални за блогъри, на които им се налага да се движат много, докато пишат блога си – независимо дали обичат да пътуват, да пишат в кафене или да стоят в леглото. Физическата клавиатура е друга чудесна характеристика на лаптопите. Те са едни от любимите ми и искрено вярвам, че в дългосрочен план са по-добри за писане. Сензорният екран може да загуби чувствителност и да бъде скъп за подмяна, но клавиатурата рядко го прави, а ако го направи, подмяната й е по-лесна и по-евтина.

Какви фактори трябва да вземете предвид, когато купувате лаптоп за водене на блог
Имате много възможности, когато става въпрос за избор на лаптоп за водене на блогове. По мое мнение (и според моя опит) воденето на блогове понякога може да наложи използването на софтуер за редактиране на снимки и видеа, но в по-голямата си част това е просто писане. Ако блогът ви се основава предимно на текст, можете да използвате почти всеки лаптоп с операционна система, която познавате. Уверете се обаче, че „тракпадът“ не е твърде малък. Малкият „тракпад“ може да бъде досаден за използване по време на редактиране, ако нямате USB-мишка.
Тези от вас, които обичат да правят видеоклипове, може да се нуждаят от нещо от малко по-висок клас. Изберете лаптоп с поне 4 GB RAM и процесор „Core i3“, когато търсите най-добрия лаптоп за водене на блогове. В наши дни това са доста стандартни спецификации, така че не би трябвало да се налага да харчите твърде много пари. Ако имате предпочитания към определен софтуерен пакет, потърсете лаптоп, който се предлага със съвместима операционна система.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн