Разследват трудова злополука в завод на „Арсенал“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Капсул-възпламенител. Снимката е илюстративна

Капсул-възпламенител. Снимката е илюстративна

Досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 134 ал. 3 от Наказателния кодекс – за това, че на 18.04.2022 г. в гр. Мъглиж – завод 4, цех 130, е причинена средна телесна повреда на повече от едно лице – две жени, на 49 г. и 53 г., при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Днес, 18.04.2022 г., около 11.20 ч. в Мъглиж – завод 4, цех 130 на „Арсенал“ АД, при работа с капсулвъзпламенител се е получило запалване и физическо възпламеняване на изделието.

Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място. Вследствие на това две работнички, на 49 г. и на 53 г., са с настъпили изгаряния. Една от тях – жена на 49 г., е получила и разкъсно-контузна рана, а другата – жена на 53 г., е с фрактура на показалец и среден пръст на дясна ръка. Пострадалите са откарани във Филиал към центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък.

Незабавно са започнати действия по разследване, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието. Срокът за разследване е двумесечен.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн