Нов инвеститор в областта на биотехнологиите закупи терен в Индустриална зона „Загоре“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

DJI_005712 (5)Нов инвеститор подписа официално окончателен договор за покупко-продажба на парцел в Индустриална зона „Загоре“ в Стара Загора. Компанията е в сферата на развойната и научно-изследователската дейност в областта на биотехнологиите, с цел разработване на чисти бактериални продукти, на основата на култури микроорганизми.

Новият инвеститор, с чуждестранно участие, закупи близо 9 дка земя, като намерението му е да изгради лаборатория за научно-приложна дейност, сертифицирана по стандарт БДС EN ISO/IEC 17025, за развитие на биотехнологии за получаване на продукти за здравословното хранене и изпитване на биопродуктите, необходима за създаване на чисти продукти с качество, съответстващо на високите изисквания на съответния пазар, успешна комерсиализация на всички продукти, разработени в резултат на дейността на фирмата на българския и международни пазари. Планираната инвестиция на компания е в размер на над 2 млн. лева, като плановете са първоначално да бъдат наети 20 човека.

Продуктите, които ще се произвеждат, са съставени от култури, изолирани в България, които не са генно модифицирани. Това са селекционирани щамове млечнокисели микроорганизми, а предимството на предлаганите продукти е, че освен производство на закваски за целия спектър млечно–кисели продукти, традиционни за българския пазар, на клиентите ще се предлагат и чисти култури, адаптирани към конкретни изисквания за вкус и текстура и съобразени с климатичните особености и качеството на суровината в съответната страна. В Индустриална зона “Загоре” до момента са продадени седем имота и се водят преговори в начален етап за още два от оставащите терени.

В първия етап от своето развитие Дружеството изгради инфраструктура, а именно път, водопровод и канал, ток до всеки парцел, трасета за интернет, газ и други удобства за бъдещите инвеститори. „Предвид изградената инфраструктура, инвеститорите имат всички необходими условия да стартират строителните си работи веднага и да реализират своята инвестиция в най-кратки срокове“, казва изпълнителният директор на индустриална зона „Загоре“ Радослав Танев. „Предимство е и изграденият в непосредствена близост ТИР паркинг“, допълва той.

Цялата площ в първия етап на изграждането на “Загоре” е 115 000 кв.м, разделена на 11 имота с площ от 4000 кв.м и 17 000 кв.м. Освен отличното географско положение, основно предимства на Зоната е изграждането на пълна инфраструктура и близостта й до един от големите жилищни квартали на града.

„Само няколко години по-късно смело мога да заявя, че Индустриална зона „Загоре“ създава условия и среда за развитие на бизнес, който създава работни места в региона и възможност за устойчиво развитие на града ни“ – напомня Радослав Танев.

Община Стара Загора е в готовност да стартира и втория етап, като разшири Индустриалната зона с още 220 000 кв.м.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн