Нидал Алгафари представи последните си романи пред старозагорска публика в рамките на XVII Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9649IMG_9657Писателят Нидал Алгафари беше специален гост на XVII Маратон на четенето „Четяща Стара Загора“. Днес той взе участие в литературна беседа в НЧ „Св. Климент Охридски-1858“.

Пред публиката Алгафари представи романите „Боже, защо Господ лъже“ – издаден през 2014 година в София, впоследствие продължен с още три части: „Аллах, милост нямаш ли“ (2015), Любиш ли, ти Бог си“ (2017) и „Орисани да избираме“ (началото на 2018 г.), както и двутомния му роман „Рано или късно“, издаден през 2019.

Голям интерес предизвика гостуването на твореца в Тракийския университет, както и в читалищата в старозагорските села Яворово, Старозагорски бани и Преславен, и в Регионалния исторически музей. По време на беседите Алгафари разказа любопитни истории за идеите за написването на книгите си.

Нидал Алгафари разказа, че е роден в София и до 14-годишна възраст е живял в столицата. След това заедно със семейството си се премества в Дамаск, Сирия, където завършва средно образование. На 20 години Алгафари се връща в България и е приет във Висшия машинно-електротехнически институт (или ВМЕИ) „Ленин“ – специалност „Електронна техника и микроелектроника“. Бързо осъзнава, че това не е неговото призвание и постъпва във Висшия институт за театрално изкуство (ВИТИЗ) – сега НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, специалност „Кинорежисура“. В момента Нидал Алгафари е един от най-популярните и продавани български писатели.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн