Кметът на Чирпан разговаря за изграждане на надлез и на интермодален терминал в Национална компания “Железопътна инфраструктура”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

сн. В НКЖИ - 15.04.2022За изграждане на надлез и на интермодален терминал на територията на Чирпан разговаряха днес в София кметът Ивайло Крачолов, народният представител Атанас Михнев и инж. Жулиета Атанасова – и.д. заместник-генерален директор “Стратегия и администрация” на НКЖИ. Националната компания “Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) даде старт преди година на модернизацията на жп участък Оризово-Михайлово, част от мащабния проект “Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас” с оглед цялостна модернизация. Преди старта на проекта започнаха и първите разговори на кмета за изграждане на надлез източно от жп гара Чирпан, който водеше заедно с тогавашния депутат Емил Христов и НКЖИ.

“Темата вълнува чирпанлии и днес, затова с депутата Атанас Михнев продължихме разговорите. Обсъдихме възможните етапи за реализирането – Общината ще изработи подробен устройствен план, НКЖИ ще възложи на изпълнителя на трасето идеен проект и остойностяване, като краткосрочната цел е до м. юли да е завършена първоначалната техническа документация за среща с транспортния министър” – каза Крачолов след разговора. По думите му изграждането на такъв надлез – от бившия вход на “Топливо” до улицата, обслужваща паркинга на завод “Бъдещност”, ще реши извеждането на товарния трафик от ул. “Братя Даскалови” до индустриалните зони. Идеята е транспортният възел да свързва северната с южната индустриални зони.

Втората тема за изграждането на интермодалния терминал, касаеща жп инфраструктурата в Чирпан, е поставена на дневен ред от страна на инвеститори в общината. “Бъдещото развитие е на логистичните центрове и докато се прави ремонт и се търси повишаване на конкурентоспособността на жп транспорта чрез по-високи скорости, безопасност и по-високо качество на предоставяните услуги, би било добре да се предвидят точно сега тези възможности”, заяви депутатът Атанас Михнев от Комисията по електронно управление и информационни технологии и зам.-председател на Комисията по външна политика.

Информация на Община Чирпан
#

spodelime


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн