37 състава взеха участие в Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2022”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_9738IMG_973237 състава от старозагорски детски градини взеха участие в 18-тото издание на Детско-юношеския фолклорен празник „Изворът да не пресъхва – Цветница 2022”, който се проведе днес на сцената на Драматичен театър “Гео Милев” в Стара Загора.

“Поздравявам ви по случаи по повод най-пъстрия пролетен празник – Цветница, който отбелязваме днес. Бъдете здрави и продължавайте да съхранявате българската традиция и българския дух”, каза в приветствието си началникът на отдел “Образование” Станимира Димитрова.

В празничната програма бяха представени автентичните песни, танци и обичаи. Целта на празника е да се съхрани и популяризира фолклорната традиция, децата ни да се приобщят към народните ценности и да запазят българската идентичност, и да се насърчи приемствеността на традициите между поколенията.

Празникът нямаше конкурсен характер, всички участници получиха грамоти и награди.

Организатори на събитието бяха Община Стара Загора, НЧ „Развитие-1878” с. Дълбоки и Центърът за подкрепа за личностно развитие в Стара Загора.

IMG_9690IMG_9727IMG_9694IMG_9706
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн