Районна прокуратура – Стара Загора се самосезира за нахапана жена от куче в Павел баня

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора се самосезира и образува досъдебно производство по повод излъчени в медии репортажи и публикации за жена, пострадала от нахапвания от куче.

Във връзка с изложените данни в медийните публикации се извършва разследване за престъпление по чл.325в, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 12.04.2022 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, не са положени достатъчно грижи за гръбначно животно – куче, което се е намирало под надзор, в резултат на което животното е причинило телесна повреда на човек.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващите органи, които в срок следва да установят собственика на кучето, къде се отглеждало, при какви условия, кой е имал отговорността да се грижи за него, времето на извършване на деянието, упражнявания надзор.

По досъдебното производство предстои да бъдат разпитани свидетели, назначена медицинска експертиза за установяване характера на нанесените телесни повреди на пострадалата и ветеринарно-техническа експертиза. Следва да се установи спазени ли са изискванията по Наредба №1 /2017г. на община Павел баня за придобиване, притежаване и отглеждане на животни – домашни любимци и селскостопански животни. Срокът на разследването е двумесечен.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн