Казанлък: Три важни инфраструктурни проекта бяха проверени от кмета Галина Стоянова за напредъка и качеството на изпълнение

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

2110 (11)Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на нейния екип днес направиха проверка на място по изпълнението на три важни инфраструктурни проекта, финансирани от фондовете на Европейския съюз. Те разговаряха на терен с представители на фирмите-изпълнители за напредъка на дейностите по проектите.

По проект “Светът на траките” – туристически комплекс и атракцион, започва работата по оформянето на макета на древнотракийския град Севтополис, потопен под водите на язовир “Копринка”. През следващата седмица предстои начало на работата по доставка и монтаж на детайли от древнотракийския град. Усилено напредват строително-монтажните дейности по тематичния ресторант, кафене с приемен център, централната сграда на комплекса и петте къщи за гости.

На туристически обект “Оструша” до дни започват спасителни археологически разкопки на неолитни жилища, които бяха открити миналата година. Те са разположени в близост до древнотракийската могила. След прекъсването на строително-монтажните дейности през зимата те ще бъдат възстановени за социализацията и реставрацията на културния комплекс.

Галина Стоянова, придружавана от представители на екипа си, инспектира на място и изграждането на велоалея и рехабилитация по бул.”Никола Петков”. От втори май т.г. се възстановяват дейностите по булеварда, като се очаква в рамките на месец май да приключат всички строително-монтажни дейности: реконструкция на западното платно на булеварда с придружаващите тротоарни площи, обособяване на велоалея в източното платно на булеварда с подновяване на тротоарните площи от същата страна. Проектът ще приключи с полагане на пътна маркировка и ограничителни знаци за велоалеята. С нейното изграждане кметът Галина Стойнова и нейният екип целят цялостна свързаност на велоалеите край Казанлък – от село Овощник до новоизграждания туристически комплекс “Светът на траките”, разположен в землището на град Шипка.

3432
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн