Осъдиха водач за хулиганство на пътя

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден Х.М., на 41 г., за хулиганство на пътя. Той е признат за виновен за това, че на 28.03.2022 г. на автомагистрала “Марица”, в района на гр. Чирпан, обл. Стара Загора, при управление на моторно превозно средство е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Х.М. е управлявал товарен автомобил-влекач, в платното, предназначено за движение на насрещно движещи се превозни средства, след което го спрял напречно на пътя. Това довело до цялостно спиране на движението. Деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията си по опазване на обществения ред. Х.М. не изпълнил полицейски разпореждания и оказал физическа съпротива на служители на МВР, замахнал с отвертка към един от тях, унищожил чрез удар с крак мобилен телефон. Обвиняемият неколкократно наплюл друг полицейски служител при съпровождането му до патрулния автомобил.

Престъплението е квалифицирано по чл. 325, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

В рамките на три дни Х.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, привлечен е като обвиняем и е осъден по бързото производство.

Той е признал вината си. По споразумение, одобрено от Районен съд – Чирпан, на Х.М. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 1 година.

Определението на съда е окончателно.
#gerb

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн