Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за грабеж спрямо 86-годишна жена в дома й

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida 3Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем О.К., на 73 г., за това, че на 28.03.2022 г. в с. Тъжа, общ. Павел баня, е отнел чужди движими вещи – приемник за телевизор, хранителни продукти, домакинска посуда и пари – сумата от 180 лева, от владението на 86–годишната пострадала жена, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване. Престъплението е квалифицирано по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

На 28.03.2022 г. около 23 ч. О.К. почукал на вратата на къщата на самотно живеещата възрастна жена. Тя помислила, че е синът й и отворила. О.К. я заплашил с нож, нанесъл й удари по лицето и започнал да събира в торба различни вещи. Останал за кратко време при пострадалата, като пил алкохол и отправял заплахи, че ако се обади на полицията, ще се върне и ще я убие. О.К. напуснал мястото, но жената се страхувала да съобщи за грабежа. По-късно е бил подаден сигнал в полицията.

Обвиняемият О.К. е осъждан. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Разследването по случая продължава.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн