Община Стара Загора получи дарение от бяла техника и домакинска посуда за оборудване на жилища за настаняване на украински бежанци от „Технополис“ и „Практикер“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8286IMG_8259Oбщина Стара Загора получи дарение на бяла техника и посуда от веригата за бяла, черна и IT техника „Технополис“ и веригата за дома и градината „Практикер“. То ще спомогне за оборудване на 69-те социални жилища, където ще могат да бъдат настанени украински семейства.

„Технополис“ дари 69 хладилника и 69 готварски печки, с които 69 апартамента от „Социални жилища“ Стара Загора стават напълно пригодни за обитаване, а „Практикер“ осигури посуда, прибори за хранене, хавлии и хигиенни материали.

Подкрепата беше приета от зам.-кмета Иванка Сотирова. „Това е първото голямо дарение за оборудване на социалните жилища в сградата на бившата Метрология. Утре ще доставим легла, шкафове и гардероби от базата от Старозагорските бани“ – уточни Сотирова. Тя благодари на дарителите и обясни, че от утре ще е възможно настаняване на нуждаещи се бежанци от Украйна.

„Ние с радост се включваме в тази инициатива на община Стара Загора в подкрепа на нуждаещи се. За нас е чест” – каза управителят на “Технополис” Стара Загора Станимир Димитров.

В жилищата могат да бъдат настанени повече от 200 нуждаещи. Те са обособени като осем гарсониери, 19 едностайни и 42 двустайни апартамента.

IMG_8303IMG_8297IMG_8264IMG_8263IMG_8262
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн