Обвиниха мъж и жена за опит за грабеж пред магазин в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми Г.М., на 19 г., и 38-годишната П.М., за опит за грабеж в съучастие като извършители – престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18 ал.1 вр. чл.20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – грабеж.

На 21.03.2022 г. в гр. Казанлък Г.М. и П.М. се приближили към непознат мъж, който чакал свой приятел пред магазин в централната градска част. Те застанали до него. Г.М. наредил да му даде пари, за да си купи алкохол. Пострадалият отказал, което ядосало Г.М. Той хванал мъжа за врата и рамото, а съучастничката му успяла да издърпа портфейл, в който имало банкови карти. Като не открила пари, тя го захвърлила на земята, без да вземе нищо от него.

Г.М. започнал да удря пострадалия в областта на лицето и тялото и се опитвал да отнеме мобилния му телефон. През това време П.М. дърпала брачната му халка от дясната ръката, но не успяла да я свали. Двамата започнали да търсят пари в дрехите му. Те не открили и се отдалечили от мястото. По-късно са били установени и задържани от полицейски служители. В резултат на насените удари на пострадалия са били причинени леки телесни повреди.

Двамата обвиняеми са роднини. Г.М. е извършил престъплението в изпитателния срок на присъда от 2021 г. за кражба. П.М. е неосъждана.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Г.М.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн