Побратименият на Казанлък район на Сеул Джунанг-гу, Южна Корея, гостува по повод финалната фаза на проект за смарт градове

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

10 (10)20 (4)Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък район на столицата Сеул Джунанг-гу. Това стана по повод финалната фаза на проект за смарт градове. Темата бе предстоящото приключване на проекта „Интегриран контролен център в град Казанлък“, по който Общината работи съвместно със SAMSUNG SDS.

Кметът на община Казанлък отбеляза, че изборът на Казанлък за този проект е голяма чест и изрази задоволство, че за това е изиграло роля и побратимяването с корейския район на Сеул Джунанг-гу, подписано през 2018 година. „Макар и младо, това приятелство ще ни даде възможност на практика да покажем ползите от побратимяването.“, посочи Галина Стоянова. Тя благодари за отношението, свършеното и ползотворната работа на корейската страна. „Много сме доволни, че включихте дейностите, които искахме да бъдат заложени в проекта, за да бъдат максимално полезни за града!“, заяви Кметът на Казанлък.

От страна на SAMSUNG SDS в срещата участваха Парк Джихьон, придружована от Хан Йонхон. Те споделиха първи впечатления от България и Казанлък: „Хората тук са позитивни, сърдечни и гостоприемни!“ – заяви г-жа Парк. Тя разказа, че подобни проекти разработват и в Бразилия и Турция. Г-жа Парк подчетра, че предстои да направят проверка до края на месеца на свършеното на място, след което подробно ще запознаят кмета и нейния екип с резултатите. По идея на Галина Стоянова представянето на резултатите ще бъде в Зала №6 на Общината и ще бъде излъчвано онлайн, за да може гражданите, които проявяват интерес към направеното, да се запознаят лично.

Предстои провеждането на интервюта с отговорните лица в Общината в сектори като безопасност, транспорт и бедствия. Ще бъдат обследвани ключови зони и обекти, които да бъдат включени в разширяването на мрежата за видеонаблюдение в града.

Галина Стоянова изрази надежда, че наред с чисто професионалната работа ще бъдат създадени и нови приятелства между представителите на Изпълнителя от SAMSUNG SDS и колегите им от Община Казанлък.

Община Казанлък спечели финансиране по проекта чрез Програмата за световно съдействие за основаване на т.нар. “умни градове” през август 2021 година. През септември същата година започна работата по проекта по програмата за световно съдействие K-City Network 2021, финансирана със средства от Министерството на инфраструктурата и превоза на Южна Корея. При избора на Казанлък за съдействие с Южна Корея в областта на нововъведенията бе обърнато специално внимание на побратимяването на Казанлък с района на столицата Сеул Джунанг-гу.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн