Близо 300 млн. лв. ДДС възстановява НАП предсрочно на коректни фирми

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

До 31 март дружества големи данъкоплатци ще получат обратно деклариран за възстановяване ДДС

NAP 250Националната агенция за приходите ще възстанови максимално бързо почти 300 милиона лева данък добавена стойност на фирми, регистрирани като големи данъкоплатци в България – дружества големи инвеститори, производители на стоки, части и консумативи, основно за експорт. През февруари те са осъществили сделки с държави-членки на ЕС и с трети страни, като са ги декларирали в НАП.

Това е възможно благодарение на специфичните подходи на приходната агенция за по-бързо обслужване на бизнеса, един от които е опростената процедура за възстановяване на ДДС. Целта е в настоящата сложната обстановка милиони левове максимално бързо да се връщат в стопанския оборот, за да не се затруднява икономическата дейност на предприятията. По този начин се генерират и нови приходи за бюджета на държавата и обслужването на важни социални и икономически сектори в нея.

„За пореден месец дирекция „Големи данъкоплатци и осигурители“ ще възстанови предсрочно ДДС на почти 90% от дружествата, които са го декларирали“ – изтъкна Георги Стефанов, директор на териториална дирекция ГДО. „На компании, които имат добра данъчна история, сумите се възстановяват почти веднага без проверки. Партньорският подход на НАП е продиктуван изцяло от разбирането и желанието за максимално облекчаване дейността на бизнеса“, посочи още той.
#

gerb

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн