Стартира проект за изграждане на продължение на ул.“Христо Ботев“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Снимка: Карти Гугъл

Снимка: Карти Гугъл

На 16 март (сряда) ще започне изпълнението на проекта за изграждане на продължение на ул. „Христо Ботев“ в Стара Загора. Новоизграденият участък ще свърже улицата при парк „Артилерийски“ с кръгово кръстовище на ул. „Капитан Петко войвода“ южно от Руския пазар.

Проектът предвижда изграждане на две ленти за движение – по една за всяка посока, пешеходни тротоари и велосипедна алея, с която ще се постигне свързаност между съществуващата велоалея в парк „Артилерийски“ и новоиградената по ул. „Капитан Петко войвода“. Предвижда се подмяна на уличното осветление, ремонт на дъждовна канализация и както и допълнително дъждоприемни шахти за отвеждане на повърхностните води. По време на дейностите ще бъдат обособени допълнителни паркоместа.

Продължението на ул. „Христо Ботев“ ще доведе до значително разтоварване на трафика в направление изток-запад, като ще облекчи движението по булевардите „Цар Симеон Велики“ и „Славянски“.

54657
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн