НАП наблюдава износа на зърно

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

NAP 250За по-малко от седмица са проверени над 520 камиона, превозващи 14 000 тона зърнени култури

Денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури осъществяват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.

Обект на инспекцията от страна на приходната агенция са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз.

За по-малко от седмица фискалните контрольори са проверили над 520 камиона с товар почти 14 000 тона зърнени култури, както и документите, придружаващи стоката – товарителници, фактури, платежни и др. Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички изисквания при вътреобщностните доставки, както и да се проследи надвишава ли се допустимата тежест на товарите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на осъществените вътреобщностни доставки на зърно. Трябва да сме сигурни, че се спазват всички изисквания за тези доставки, преди стоката да напусне страната ни. Благодаря за усилията и денонощния труд, който полагат колегите в нелеки условия близо до граничните пунктове“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Милена Кръстанова.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн