Старозагорският народен представител от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев пита вицепремиера Асен Василев за бъдещето на комплекса „Марица-изток“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Krasimir ValchevКрасимир Вълчев, старозагорски народен представител от ГЕРБ-СДС, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев относно ангажиментите, които правителството ще поеме с Плана за възстановяване и развитие по отношение на бъдещето на комплекса „Марица-изток“ като произвеждащ енергия от въглища.

„Остава ли намерението Ви да заложите като ангажимент изграждане на завод за изгаряне на отпадъци на територията на комплекса? Проучихте ли предложенията на академичните среди за междинни и крайни технологични решения за осъществяване на прехода към декарбонизация?“ – пита още Красимир Вълчев и очаква ясни отговори от Асен Василев.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн