Съдят непълнолетен за повреждане и кражба от вендинг автомат

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.Ч., на 16 г., за това, че за времето от 18 часа на 20.01.2022г. до 08 часа на 21.01.2022 г. в гр. Казанлък, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – взломяване на вендинг автомат, е отнел чужди движими вещи – монетник за кафе и парична сума от владението на другиго без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои,.Деянието е извършено в условията на повторност и в немаловажен случай. М.Ч., макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1, вр. чл. 63 от Наказателния кодекс.

М.Ч е обвинен и за това, че по същото време и място е повредил вендинг автомат, като го е счупил и с това е причинил вреди в размер на около 700 лева – престъпление по чл. 216, ал.1, вр. чл. 63 от Наказателния кодекс.

На 21 януари 2022 г. непълнолетният М.Ч. употребил наркотични вещества и в тъмната част на денонощието решил да се снабди с парични средства. Той разбил вендинг автомата и взел събраната парична сума от монетника на машината.

С постановление на наблюдаващия прокурор М.Ч. е задържан за срок до 72 часа. Изготвено и внесено е в Районен съд – Казанлък искане за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

С определение на Районен съд – Казанлък е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Той е бил осъждан за кражби, като е излязъл от затвора през юни 2021 г.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн