Основна партийна организация в Стара Загора напуска БСП заради геополитическия й конформизъм

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

6467537Основната партийна организация “Родина” в Стара Загора, създадена в края на 2014 г., напуска БСП, съобщиха пред медиите в клуба на БТА председателят й Станимир Петров, зам.-председателят Ивелин Иванов, секретарят Калоян Калчев и един от членовете на ОПО – Стилиян Стоянов.

Станимир Петров припомни, че ОПО-то е имало за цел да предоставя по-голяма самостоятелност на членовете й при организирането на прояви като дискусионни срещи в Стара Загора с популярни лица, свързани с лявата идея и русофилството. Нейни гости са били председателят по онова време на БСП Михаил Миков, президентът Георги Първанов, външнополитическият анализатор Боян Чуков и др.

В ОПО “Родина” последно са членували 18 души, като през последните години структурата е била и двойно по-голяма. Оттам упрекват БСП, че участва в правителство, което няма допирни точки с идеите, които според тях трябва да защитава една лява партия. “Как може БСП да участва в управление, което иска да се увеличат санкциите срещу Русия? Ние не приемаме това” – заявява председателят на структурата. “Ако действат така, че да не обидят определени геополитически фактори на наша територия, те ще загубят изцяло и без това поизтънелия си електорат” – допълва Станимир Петров.

“Тези тенденции в БСП не са нашите. Затова единственият изход пред нас е да напуснем” – заяви Ивeлин Иванов.

Цивилизационният избор и националният интерес на България – така, както са формулирани в момента, явно не работят в интерес на нацията – населението на България се е стопило с над 800 хиляди души през последните 10 години – заявява Калвоян Калчев.

“Ние не напускаме БСП, за да влезем в друга партия. Политическото говорене у нас напоследък е толкова сервилно и толкова отблъскващо обикновения човек. Тезата, че сме малка страна и нямаме друг начин на политически изказ, вече не върви, особено след онзиденшното изявление на хърватския президент Зоран Миланович. Ако видим някога възраждане на автентичната лява идея в политиката ни, с радост бихме подкрепили такова начинание” – уточни Станимир Петров.

Линк към видеото в публикацията на БТА: http://www.bta.bg/bg/video/show/id/0_d4rnuiqm?fbclid=IwAR3pViO1TfJE1O3tbZ8SQupVyojEDCOSeRa6793jPpDIG-raxaQDeks8ksQ
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн