МБАЛ “Берое” – Стара Загора вече разполага със свръхсъвременна апаратура, каквато няма дори в Турция

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Болницата разшири легловата си база от 120 на 240 легла с нов 7-етажен корпус, внесе уникален ленеен ускорител за презицно лечение на онкологични проблеми

Илюстрация: https://shape-concept.com

Илюстрация: https://shape-concept.com

Това става факт след направеното разширение, като е изграден нов 7-етажен корпус, в който се разкриват допълнително отделения по МЕДИЦИНСКА ОНКОЛОГИЯ, ЛЪЧЕЛЕЧЕНИЕ, НЕФРОЛОГИЯ, ПУЛМОЛОГИЯ, КАКТО И ОТДЕЛЕНИЕ ЗА ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛНИ, ПРЕКАРАЛИ ИНФАРКТ И ИНСУЛТ.

След направеното разширение болницата от 120 легла вече ще разполага с над 240 легла.

Всичко това е свързано с амбициозния план на ръководството на лечебното заведение да осигури комплексност при лечението на онкологично болните пациенти на болницата, които се лекуват в отделенията по хирургия, гастроентерология, неврология, урология, пулмология и нефрология, както и да се предложат съвременни методи за лечение на пациентите с онкологични заболявания в целия регион, които са втората причина за смъртност в страната след сърдечно-съдовите заболявания.

Процедурите в отделението по лъчелечение ще се извършват на последно поколение ЛИНЕЕН УСКОРИТЕЛ „ВАРИАН ХАЛЦИОН” версия 2, който е единствен в страната и първия в Източна Европа, като с такъв апарат все още не разполага и Турция. Характерно за този апарат е, че отстранява метастази с много ниска енергия лъчи и изключително прецизно, като по този начин не уврежда тъканите и органите в съседство. Апаратът разполага и с приставка за радиохирургия.

В Медицинския център на територията на лечебното заведение от няколко месеца работи и ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ДИГИТАЛЕН МАМОГРАФ за скрининг на рак на гърдата, който е най-често срещаният при жените.

В отделението по хирургия освен лапароскопска, вече започва да се предлага и РОБОТИЗИРАНА ХИРУРГИЯ, като хирургичните екипи в момента преминават обучение и сертификация за работа с роботизирана лапароскопска апаратура.

За всички нови дейности на Болницата вече е издадено разрешение от Министерство на здравеопазването. В момента тече процедура за сключване на договор с НЗОК за тяхното финансиране, за да могат всички здравно осигурени пациенти в региона и от цялата страна да имат достъп до най-съвременните методи на лечение в областта на хирургията и онкологичните заболявания. Очаква се това да се случи до средата на 2022 г.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн