Конференция за бъдещето на Европа – важни етапи за успешната й реализация

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

EU 300Конференцията за бъдещето на Европа е уникална и навременна възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. Европейският парламент, Съветът и Европейската комисия се ангажираха да се вслушат в мненията на европейците и да изпълнят препоръките им в рамките на областите си на компетентност.

Намираме се в решаващ момент от реализацията на поставените цели пред Конференцията за бъдещето на Европа. На този етап става дума не само за включване на гражданите в дебата чрез онлайн платформата, но и за постигнати конкретни резултати, под формата на препоръки, които могат и трябва да бъдат представени и обсъдени с гражданите, за да се видят осезаемите резултати от тяхното активно участие

Този петък и събота, 21-22.01.2022г., следващото пленарно заседание на Конференцията за бъдещето на Европа ще обсъди в Страсбург 90-те препоръки от два от панелите на европейските граждани, приключили към настоящия момент:

Към този момент, участие в пленарната сесия са потвърдили заместник-председателите на Европейската комисия Дубравка Шуица, Марош Шефчович и Вера Йоурова, които ще бъдат на живо в залата и комисарите Хелена Дали и Януш Войчеховски, които ще се присъединят виртуално.

Пленарната сесия ще протече съгласно дневния ред, публикуван на платформата на конференцията. Основните заседания на пленарната зала ще бъдат предавани в интернет и могат да бъдат проследени чрез Платформата.

И накрая, във връзка с динамичната обстановка последните 2 панела имат нови насрочени дати за провеждане:

  • „ЕС по света / Миграция“ в Маастрихт на 11-13 февруари,
  • „По-силна икономика, социална справедливост и работни места / Образование, култура, младеж и спорт / Цифрова трансформация“ в Дъблин на 25-27 февруари.

Предварителните дати за бъдещите пленарни заседания са: 11-12 март, 25-26 март и 8-9 април. Френското председателство планира да представи политическите заключения на конференцията през май, в идеалния случай на 9-и май Деня на Европа.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн