Ремонтират 68 км пътища в Старозагорска област тази година? Вижте кои

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Ремонти на пътища в Старозагорска област през 2022 гБлизо 68 километра пътни отсечки в Старозагорска област трябва да бъдат ремонтирани през настоящата 2022 г., сочи карта, публикувана от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Сред планираните отсечки са тази от Зимница до Николаево (10 километра), осеяна с дупки като лунни кратери, които трошат от раз всяка кола, минала по нея, макар и с платена винетка.

Нов асфалт ще има за отсечката по II-66 от Чирпан до пътния възел с магистрала “Тракия”. Както е известно, продължението на този път до Стара Загора вече е равно като тепсия, като остава да се положи само хоризонталната маркировка. Ще правят и продължението оттатък Чирпан, до последното село в Старозагорска област – Мирово, по причина, че платното е твърде деформирано на места.

Основен ремонт е заложен в плановете и за връзката между Стара Загора и магистрала “Тракия” (4 километра и половина). Най-после!!! Асфалтът там е на възмутителни кръпки, вълни и бабуни. Пък дано и да разширят пътя с още едно платно, както се предвиждаше в далечното минало. Кога беше, миналото хилядолетие ли, или малко по-скоро?.

Странно, но също за основен ремонт е посочен пътят между върховете Шипка и Бузлуджа (9,6 км). Щото голям трафик по него, сигурно.

Дошъл е редът и на пътя Чирпан-Черна гора. Ще се прави и мостът над Марица южно от Чирпан.

За съжаление, воплите на стотици старозагорци, тръскали стари и нови возила в посока Подслон, и сега май че не са чути – отсечката не е оцветена нито в синьо, нито в червено. Държавата пак не ще да види тия нещастни двайсетина километра. Пак са ги оставили да втасват до появата на шупли.

Гледайки картата на АПИ, все пак ще имаме едно наум. Защото едно е да искаш, второ да можеш, а трето и четвърто – да го направиш, както беше казал Николай Хайтов.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн