Предстоящи събития в Регионална библиотека „Захарий Княжески“, 10-16 януари 2022 г.

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Bibliotekata 660МЕНАР Филм Фест | Откриване Стара Загора
13 януари 2022 г. (четвъртък), 18:30 ч., зала първи етаж
Казем Ага
Казем е уважаван архитект, който живее с белезите на несподелената любов. Мъжът живее самотен на село, измъчван от отминали спомени и отказващ да се впусне в нова връзка. До момента, когато в живота му се появяват две сестри, които ще променят светогледа му и ще го накарат да изпита отдавна забравени чувства. Една от най-известните ирански актриси Ники Карими сяда на режисьорския стол и резултатът е трогателна любовна история, номинирана в 5 категории на водещия близкоизточен фестивал Фаджр, включително за най-добър филм и режисура.
Режисьор: Ники Карими
Сценарист: Хади Хеджазифар
Участват: Хади Хеджазифар, Сахар Долатшахи, Джавад Езати, Даниал Норуш
Драма 105 минути / Иран 2020

Входът е с билети: 8 лв. редовен, 5 лв, ученици и пенсионери. MENAR PASS за всички 10 филма – 50 лв. Билети на касата преди всяка прожекция. Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки в сила.
МЕНАР Филм Фест Стара Загора
15 януари 2022 (събота), 14:00 ч., зала първи етаж
Снимка 12х12
Сурадж има странна професия. Снима покойниците преди кремация за спомен на близките. По цял ден стои на брега на Ганг и чака някой да го наеме. Всичките му колеги във Варанаси вече са си намерили перспективна работа за пари, но той продължава да се бори с новите технологии и да предлага традиционната снимка за спомен. Синът му иска да види къде работи баща му, а жената на Сурадж вече планира да се местят в Делхи.
Режисьор: Гаурав Мадан Сценаристи: Гаурав Мадан, Съни Лахири
Участват: Гитика Видя Охолян, Хариш Хана, Акаш Синха, Бумика Гопал Дубе
Драма 118 минути / Индия 2021

Входът е с билети: 8лв редовен/ 5лв ученици и пенсионери. MENAR PASS за всички 10 филма – 50лв. Билети на касата преди всяка прожекция. Събитията ще се проведат при спазване на всички противоепидемични мерки в сила.

15 януари 2022 (събота), 17:00 ч., зала първи етаж
“ГЕО МИЛЕВ в лабиринта на времето”
Нов документален филм по сценарий на Константин Петров и Костадин Бонев.
Оператор: Алекс Самунджи
Режисьор: Костадин Бонев
С участието на: Христо Карастоянов, Маргарита Младенова, Иван Добчев, Владимир Сабоурин, Милена Ерменкова, Ованес Торосян, Станислав Кертиков и Койна Русева

Вход свободен – със сертификат или отрицателен антигенен тест
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн