Над 11 хиляди сигнала са получени на “Горещия телефон” на Община Стара Загора през 2021 г.

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

_Telefon11 191 сигнала са получени на безплатния “Горещ телефон” на Община Стара Загора – 0800 157 37, през отиващата си година, сочи справката на звено „Градска мобилност“. За сравнение през 2020 година сигналите са малко над 16 хиляди. Спадът се дължи на по-голямата информираност на гражданите за COVID-19 през настоящата година. Голяма част от обажданията, регистрирани през пролетта на 2020 година, са по въпроси, свързани с пандемията.

Най-много са подаваните сигнали за неправилно паркирани автомобили – 2921, които са близо 30 на сто от всички. Съобщено е и за 1598 нарушения на обществения ред – 15% от сигналите.

През отминаващата година старозагорци са подали над 1039 сигнала, свързани с уличното осветление и 941 – за чистотата и околната среда. Подават се още съобщения за аварии, проблеми с пътната инфраструктура, бедствия, опасни сгради и съоръжения, инциденти и събития с хора и животни, безстопанствени кучета и др.

Получените сигнали са предадени по компетентност към съответните звена и отдели от Община Стара Загора или към компетентните институции. Близо 1/3 от получените съобщения са били насочени към дежурния на ОДМВР – Стара Загора.

Обработени са и над 2000 сигнала, получени на платформата на Община Стара Загора https://www.starazagora.bg.

След подадени съобщения своевременно са ремонтирани лампи от уличното осветление, обезопасени са шахти, премахнати са клони, надвиснали над пътното платно и е съдействано на множество старозагорци. На всички гражданите е върната обратна информация във връзка с поставените от тях въпроси.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн